Uitgelichte case studies

Tijdens de inspectie in de installatiekelder zijn aan de binnenzijde van de flens, waar de pomp gemonteerd is, enkele tuberkels aangetroffen. Vraag van klant: Wordt de aangetroffen putcorrosie veroorzaakt door MIC?

Efficiëntietests van antifouling coatings

Tijdens deze test is de minimale snelheid vastgesteld voor zelfreiniging van rompcoatings met mariene aangroei door middel van statische blootstelling en roterende trommel testen van gecoate panelen in zeewater.

Galvanische corrosie aan offshore patrouillevaartuig

Op verschillende patrouillevaartuigen waren delen van de leiding direct naast een warmtewisselaar geperforeerd en lekten. Inspectie van de leidingen van alle warmtewisselaars toonde zware corrosie en gaf aan dat soortgelijke perforaties zouden kunnen optreden.

Meer case studies

Onderzoek naar mogelijk geval van MIC corrosie in een zeehaven in Nederland. De stalen kademuur werd onbeschermd blootgesteld aan afwisselend brak- en zeewater.  Doel van het onderzoek was het achterhalen van de oorzaak van de schade van de damwand.

MIC op metallisch gecoat en ongecoat staal, blootgesteld aan off-shore sediment

Visuele inspectie van ongecoate stalen coupons toonde na 6 maanden incubatie roestbruine corrosieproducten en tuberkels op het deel dat was blootgesteld aan zeewater.

Benieuwd hoe de experts van Endures u verder kunnen helpen?

Meer informatie over Case studies?

Picture of Joost van Dam

Joost van Dam

Expert Corrosion & Materials

+31 (0) 6 13 96 83 39