Over Endures

Een unieke combinatie van mensen, onderzoek en kennis

Over Endures

De naam is afgeleid van Endurance by Research. Endures voert niet alleen onderzoek onder praktijk- en laboratoriumomstandigheden uit dat leidt tot de verlenging van de levensduur van materialen. Wij doen ook schadeonderzoek aan schepen, installaties en constructies om vast te stellen welk type corrosie optreedt, welke specifieke omstandigheden daarbij een rol spelen en hoe dergelijke schade in de toekomst kan worden voorkomen. ENDURES combineert daartoe microbiologische expertise, elektrochemie en materiaalkunde.

Succesformule Endures

Mensen
Mensen bepalen succes. Dat geldt ook zeker voor Endures. Onze mensen zijn zeer flexibel, 24 uur per dag inzetbaar en hebben kennis van zaken. Ons team van specialisten bestaat uit een unieke mix van praktische inzetbaarheid, opleidingsniveau, leeftijd en mannen en vrouwen. Klik hier om direct kennis te maken met ons team.

Faciliteiten
Naast mensen zijn ook onze voorzieningen onmisbaar in onze aanpak. ENDURES beschikt over een C3/C4 testlocatie aan zee voor de blootstelling van gecoate en ongecoate panelen/objecten. Tevens zijn we in staat om bijvoorbeeld zeewaardige-omstandigheden (voor de offshore) perfect na te bootsen. Tevens hebben wij een volledig laboratorium tot onze beschikking met uitgebreide meetapparatuur om alle corrosie-gerelateerde vraagstukken op te lossen. Wij kijken dus niet alleen naar het oppervlak, want vaak liggen de oorzaken van problemen veel dieper.

Expertise
Tot slot beschikken onze mensen over kennis op het gebied van corrosie, materiaalkunde, elektrochemie, MIC (microbiologically influenced corrosion) en beschermende coatings.

Unieke aanpak

Endures heeft ruim 50 jaar ervaring en heeft een unieke combinatie van vakgebieden in huis. Corrosieproblemen komen op vele plekken en zeer veel verschillende vormen voor. Een oplossing is echter niet eenduidig, iedere situatie is weer anders. Door het combineren van de vakgebieden: metaalkunde, biologie en corrosie kan Endures op een zeer nauwkeurige wijze de oorzaak en oplossing van alle corrosie-gerelateerde zaken vinden. Op deze manier hebben wij al bij vele klanten bewezen van grote toegevoegde waarde te zijn omdat er in een vroeg stadium ook problemen konden worden geconstateerd.

Koffie?

Ons team van specialisten ontmoeten?

Trots om te werken voor

Meer informatie over Over Endures?

Picture of Joost van Dam

Joost van Dam

Expert Corrosion & Materials

+31 (0) 6 13 96 83 39