Endures aanwezig tijdens Eurocorr2016!

EUROCORR, het jaarlijkse evenement van de European Federation of Corrosion, is een van de toonaangevende congressen op het gebied van corrosie. Het aantal internationale bezoekers groeit elk jaar weer meer. Dit terugkomend evenement wordt elk jaar in een ander Europees land gehouden. Dit jaar, van 11 tot 15 september is het de beurt aan Frankrijk in Montpellier. EUROCORR staat bekend om het hoge technische niveau en de populaire sociale events.

Op woensdag 14 september (14.40 uur), zal onze expert in corrosie en electrochemie, Dr. Xialong Zhang een presentatie geven: “Corrosion Behavior of Mooring Chain Steel in Seawater”

 Deze presentatie belicht de tot nu toe behaalde resultaten in het “Localized Mooring Chain Corrosion (LMCC)” project. In dat project, opgezet door TNO/Endures, wordt met behulp van elektrochemische metingen de oorzaak van lokale corrosie op ankerkettingen onderzocht. Factoren die daarin een belangrijke rol spelen zijn de materiaalsamenstelling, de milieuomstandigheden waaraan de ketting wordt blootgesteld en de micro-milieus die bacteriën op het metaaloppervlak creëren waardoor versnelde corrosie kan ontstaan. Het vinden van een bruikbare bestrijdingsmethode voor lokale corrosie op ankerkettingen is onderdeel van het project.

Meer informatie?

Contactinformatie

Wilt u meer weten over onderzoeksmogelijkheden, het beschermen en de juiste keuze van materialen en of inzicht in mogelijkheden om uw operationele kosten te verlagen?

Recente berichten

Meer informatie over Endures aanwezig tijdens Eurocorr2016!?

Joost van Dam

Joost van Dam

Expert Corrosion & Materials

+31 (0) 6 13 96 83 39