EFRO fantastisch vliegwiel voor Den Helder

Vijf jaar na de toekenning van de subsidie door EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) maakt MCN directeur Marja Doedens de balans op. Wat heeft die financiering van 7,32 miljoen euro nu daadwerkelijk opgeleverd en is Den Helder en de regio er beter van geworden? Deze vraag kan zij alleen maar met een volmondig ‘ja’ beantwoorden.

Marja Doedens wordt euforisch als de resultaten, zelf spreekt zij liever over targets, op tafel komen. “Zonder EFRO hadden we in Den Helder geen HBO-onderwijs gehad. Met name de HBO Minor Offshore Oil & Gas staat als een huis en de financiering wordt nu door anderen voortgezet. Ook was zonder EFRO de ontwikkeling van vraaggestuurd onderwijs niet mogelijk geweest en hadden onderzoeksinstituten als TNO/ENDURES en IMARES niet de basis kunnen leggen voor tientallen nieuwe projecten en financieringen…

Hele artikel lezen?

Contactinformatie

Wilt u meer weten over onderzoeksmogelijkheden, het beschermen en de juiste keuze van materialen en of inzicht in mogelijkheden om uw operationele kosten te verlagen?

Recente berichten

Meer informatie over EFRO fantastisch vliegwiel voor Den Helder?

Joost van Dam

Joost van Dam

Expert Corrosion & Materials

+31 (0) 6 13 96 83 39