Piepjong bedrijf met lange historie

Een hecht team onderzoekers gaat commercieel. Vanaf 1 januari 2014 zijn alle activiteiten van TNO Maritime Materials Performance Centre (MMPC) in Den Helder georganiseerd in een afzonderlijke onderzoeksgroep met de naam Endures B.V. Het bedrijf onderzoekt (bio-)corrosie en antifouling en voert tevens schadeonderzoek uit bij calamiteiten. In het afgelopen decennium heeft het gerenommeerde centrum grote en vaak ook opzienbarende Europese projecten uitgevoerd.

Het klinkt allemaal veelbelovend, maar toen ik het persbericht las bedacht ik mij tegelijkertijd dat zaken doen veelal niet in het DNA zit van een pur sang onderzoeker. Ter bevrediging van mijn nieuwsgierigheid stapte ik in de auto en zette de cruise control richting het belangrijkste knooppunt in de offshore-activiteiten op het Nederlandse deel van de Noordzee. Eenmaal aangekomen, werd ik hartelijk ontvangen door Sonja Vos-Poppelaars, ad interim managing director en Sibo Buter, corrosie en coating expert…

Hele artikel lezen?

Contactinformatie

Wilt u meer weten over onderzoeksmogelijkheden, het beschermen en de juiste keuze van materialen en of inzicht in mogelijkheden om uw operationele kosten te verlagen?

Recente berichten

Meer informatie over Piepjong bedrijf met lange historie?

Joost van Dam

Joost van Dam

Expert Corrosion & Materials

+31 (0) 6 13 96 83 39