Op 2 juni noviteiten, inspiratie en netwerken in Den Helder

Den Helder, 27 mei 2015 – In ‘De Dukdalf’ in Den Helder vindt 2 juni aanstaande voor de tweede keer in successie het toonaangevende event voor de offshore energy industrie plaats, North Sea Offshore (NSO). Met de geplande terugkeer van het evenement op de eerste donderdag in juni verwachten de organisatoren opnieuw veel bedrijven te inspireren. De eerste editie van NSO was vorig jaar met 300 bezoekers van 237 bedrijven al een daverend succes.

Ook het programma van 2 juni opent weer de ogen met noviteiten en mogelijkheden om te netwerken. Op NSO komen tijdens het middagprogramma toonaangevende sprekers aan bod. Onder leiding van inspirator Lucinda Douglas deelt onder andere Edward P. Heerema van Allseas zijn visie op de ontwikkelingen in de industrie. Hiernaast inspireert Berend Scheffers de toehoorders met de visie van EBN over de ontmanteling en het hergebruik van de bestaande olie- en gasinfrastructuur. Trendwatcher Richard van Hooijdonk werpt hierna een blik op het heden en de nabije toekomst.

Open huis regionale bedrijven
Tijdens de showcase wordt niet alleen gepraat. North Sea Offshore 2016 wordt vooral gevormd door best practices uit de industrie. De ochtend begint daarom met een uitgebreid bedrijvenbezoek, verspreid over zeventien bedrijven in de regio. Deze bedrijven openen deze dag, al dan niet gezamenlijk, op diverse locaties de deuren om interessante contacten aan te boren en de participanten op nieuwe ideeën te brengen.

Het internationale energie- en waterbedrijf TAQA is één van de bedrijven die tijdens het ochtendprogramma een bedrijvenbezoek aan het Energy Innovation Park in Alkmaar verzorgt. Het gasbehandelingsstation van Gasopslag Bergermeer staat hierbij centraal. De grootste vrij toegankelijke gasopslag van West-Europa is één van de grootste Nederlandse energieprojecten van de afgelopen jaren en is operationeel sinds 2015.

Volgens Bas Froon, projectleider van het Energy Innovation Park, heeft Gasopslag Bergermeer een enorme impact op de regio en de industrie en biedt het een goede stimulans voor de werkgelegenheid: “De gasopslag heeft het Energy Innovation Park mede op de kaart gezet. Het bedrijventerrein heeft hiermee een aanzuigende werking gekregen op bestaande energiepartijen, maar ook op toeleveranciers en start-ups. Uiteindelijk willen wij op dit bedrijventerrein de industrie clusteren, omdat dit niet alleen praktisch interessant is, maar ook financieel. Daarnaast inspireert het bedrijven richting een toekomst, waarbij innovatie met betrekking tot duurzame energie en energietechnieken het verschil moet maken.”

Gigantische kostenposten voorkomen
Ook het bedrijf Endures is op 2 juni het bezoeken waard. Tijdens de bedrijvenrondgang introduceert het bedrijf een nieuwe methode voor het voorspellen van corrosie en restlevensduur van installaties en materialen. Dit gebeurt door geavanceerde data-analyse van electrochemische ruismetingen. Daarmee kan Endures bedrijven helpen om gigantische kostenposten te voorkomen.
De data-analyse is ontwikkeld door het bedrijf in samenwerking met TNO, de Nederlandse Defensie Academie en TU Delft. Bedrijven kunnen op basis van resultaten beslissen om pro-actief maatregelen te nemen en materialen te vervangen of te wachten tot de volgende onderhoudsbeurt. Directeur Sibo Buter: “Met deze methode hopen we dat meer bedrijven de switch maken naar smart maintainance en zo tot grotere kostenbesparingen komen.  Ons credo is nog altijd: voorkomen is beter dan genezen.

North Sea Offshore 2016 agenda
North Sea Offshore vindt plaats in Den Helder en is geïnitieerd door Port of Den HelderDen Helder AirportHSV en Ontwikkelingsbedrijf NHN en geproduceerd door BrandMarion. Het ochtendprogramma op 2 juni loopt van 9.30 uur tot 12.00 uur. Na de netwerklunch vangt om 13.30 het middagprogramma aan. Na beëindiging van het officiële gedeelte om 16.30 uur vindt een netwerkborrel plaats. U kunt zich nog aanmelden via www.northseaoffshore.nl.

Website www.northseaoffshore.nl

Contactinformatie

Wilt u meer weten over onderzoeksmogelijkheden, het beschermen en de juiste keuze van materialen en of inzicht in mogelijkheden om uw operationele kosten te verlagen?

Recente berichten

Meer informatie over Op 2 juni noviteiten, inspiratie en netwerken in Den Helder?

Picture of Joost van Dam

Joost van Dam

Expert Corrosion & Materials

+31 (0) 6 13 96 83 39